Dwaande in Noordoost Fryslân…

Noordoost Fryslân heeft een prachtig en zeer gevarieerd landschap waar fietsen, wandelen en varen een ware beleving is. Met de imposante waddenkust, de unieke wâlden en prachtige vergezichten heeft de regio veel te bieden. Noordoost Fryslân, echt mooi!

Picknick in de Wâlden  
Beleef het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden tijdens een picknick. Neem plaats aan één van de elf picknickbanken met informatie over de omgeving. Op iedere bank staan tips en leuke spelletjes voor kinderen. Voor nog meer informatie scant u de QR-code die op de picknickbank staat afgebeeld.

De picknickbanken vindt u onder andere bij Stania State in Oentsjerk, Jachthaven De Rijd in Kollum, Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost en bij Paviljoen De Leyen in Rottevalle.

Noordelijke Elfstedenvaarroute
Ontdek de Noordelijke Elfstedenvaarroute en bewonder Noordoost Fryslân vanaf het water! De route is toegankelijk voor boten met een diepgang van 1.30 meter en een doorvaarthoogte van ongeveer 2.40 meter.

De Noordelijke Elfstedenvaarroute is meer dan een verbinding tussen de Noordelijke Friese steden. Vanaf het water ontdekt u een mooi natuurschouwspel: weidsheid en panoramische luchten. Vanuit de stad Dokkum vaart u gemakkelijk naar het Lauwersmeer.

 www.dwaande.nl